duminică, 22 februarie 2009

Paste cu obraz de porc si fasole/Pasta con guanciale e fagioli

sau  pasta cu obraz de purcel si fasole 
Reteta in italiana o am de aici

Avem nevoie de:
  • 300 g paste  pennone
  • o ceapa
  • 200 grame obraz de porc
  • o cutie de fasole (sa nu fie albe)
  • rozmarin
  • sare
  • pecorino (brinza de oaie uscata)
  • piper
Intr-o tigaie punem ulei si prajim ceapa si "obrazul" taiate cuburele, pana cand se rumenesc.


Adaugam fasolele cu tot cu zeama lor si lasam pana se formeaza o crema (atentie, nu trebuie sa fie prea uscate, ca altfel nu reusim sa condimentam pastele cu ele), dupa care punem un pic de sare si rozmarinul (sare nu punem prea multa, pentru ca fasolele sunt cu sare)


Fierbem pastele in apa cu sare, iar dupa ce le scurgem le rasturam in tigaia de prajit (aragazul fiind inchis), punem branza rasa (cam cat vrem noi) si un pic de piper negru macinat.
Indicatii: cind mancati nu uitati sa puneti si un pahar cu vin alaturi, culoarea o alegeti voi
Contraindicatii: nu mancati prea mult, ca s-ar putea sa va cada greu la stomac (eu am mincat pana mi s-a facut rau), sunt gustoase si nu te poti opri din mancat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Acest blog nu permite comentariile anonime si necivilizate !

Va multumesc !